The Benefits of Guava

https://youtu.be/Itoh3iGOp5g
English

Guava
    Guava is an excellent source of vitamin C, with the amount reaching 228 mg / 100 g or three times more than the daily requirement. Guava also contains many dietary fiber, vitamin B, folic acid, panthotic acid, pyridoxine, and niacin. There also vitamins A, E and K.
 
 The benefits of guava for health are :
1. Reduce the risk of cancer
        Guava can lower the risk of prostate cancer and prevent the development of breast cancer cells due to the abundant lycopene content and vitamin C that serves as an antioxidant.

2. Treating diarrhea
         Guava contains a lot of astringent, a compound that can relieve symptoms of diarrhea. Other nutrient in guava such as carotenoids, vitamin C and potassium help to strengthen the digestive system.

3. Controls amount glucose
         High levels of dietary fiber in guava helps the absorption of sugar by the body so that glucose levels do not increase dramatically after eating.

4. Regulate high blood pressure and cholesterol
         Fiber and potassium in guava help lower cholesterol and prevent it from clumping so that blood pressure remains controlled.

5. Healthy eyes
         Vitamin A content that is very important to maintain eye healt is quite abundant in guava.


Bahasa Indonesia

Jambu Biji
    Jambu biji merupakan sumber vitamin C yang sangat baik, dengan jumlahnya mencapai 228 mg per 100 g atau tiga kali lebih banyak dari kebutuhan harian. Jambu biji juga banyak mengandung serat pangan, vitamin B, asam folat, asam pantotenik, piridoksin, dan niacin. Ada juga vitamin A, E dan K.

Manfaat jambu biji untuk kesehatan yaitu :
1. Menurunkan risiko kanker
        Jambu biji dapat menurunkan risiko kanker prostat dan mencegah perkembangan sel kanker payudara karena kandungan likopen yang melimpah dan vitamin C yang berfungsi sebagai antioksidan

2. Mengobati diare
        Jambu biji banyak mengandung astringent, senyawa yang dapat meredakan gejala diare. Nutrisi lain dalam jambu biji seperti karotenoid, vitamin C, dan potasium berfungsi membantu memperkuat sistem pencernaan.

3. Mengontrol kadar glukosa
        Tingginya kadar serat pangan dalam jambu biji membantu penyerapan gula oleh tubuh sehingga kadar glukosa tidak meningkat drastis.

4. Mengatur tekanan darah tinggi dan kolesterol
        Serat pangan dan potasium dalam jambu membantu menurunkan kolesterol dan mencegahnya menggumpal sehingga tekanan darah tetap terkontrol.

5. Menyehatkan mata
        Kandungan vitamin A yang sangat penting untuk menjaga kesehatan mata cukup banyak terdapat di jambu biji.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Benefits of Jengkol

Let's the Pictures Talk