Benefits of Jengkol

https://youtu.be/6bxRUq1hdMo

English

Benefits of jengkol not yet widely known by the general public, but this vegetable is powerful enough to maintain a healthy body. Jengkol often served as a side dish, but now the more creative the community, jengkol can also be processed as snacks, such as jengkol chips. But do you know behind the sharp aroma of jengkol, jengkol has many benefits for the health of the body.
Here are some of the benefits of jengkol for health: 1. Prevents anemia Jengkol many contain iron which is very role to prevent and overcome the lack of production of red blood cells.
2. Prevents bone loss Jengkol also contains calcium and phosphorus. These two substances are substances that bones need to prevent bone loss.
3. Overcoming coronary heart disease
Jengkol is a diuretic food. A smooth disposal of urine is good for people with heart disease.
4. Controls the level of brown sugar
Another benefit of jengkol fruit is to control blood sugar levels so it is very good in consumption by diabetics.
5. Solve the problem of narrowing of blood vessels
Mineral content of jengkol can dilate narrowed blood vessels.


Bahasa Indonesia

Manfaat jengkol belum banyak diketahui oleh masyarakat umum, padahal sayuran ini cukup ampuh untuk menjaga kesehatan tubuh. Jengkol sering dihidangkan sebagai lauk, tapi kini semakin kreatifnya masyarakat, jengkol juga bisa di olah sebagai cemilan, seperti keripik jengkol. Namun tahukah anda dibalik tajamnya aroma jengkol, jengkol memiliki banyak manfaat untuk kesehatan tubuh.
Berikut beberapa manfaat jengkol bagi kesehatan :
1. Mencegah anemia
Jengkol banyak mengandung zat besi yang sangat berperan untuk mencegah dan mengatasi kurangnya produksi sel-sel darah merah.
2. Mencegah tulang keropos
Jengkol juga mengandung kalsium dan fosfor. Dua zat ini adalah zat yang di butuhkan tulang untuk mencegah tulang keropos.
3. Mengatasi penyakit jantung koroner
Jengkol merupakan bahan makanan yang bersifat diuretic. Pembuangan urine yang lancar sangat baik untuk para penderita penyakit jantung.
4. Mengontrol kadar gula merah
Manfaat lain dari buah jengkol adalah dapat mengontrol kadar gula darah sehingga sangat baik dikonsumsi oleh penderita diabetes.
5. Mengatasi masalah penyempitan pembuluh darah
Kandungan mineral pada jengkol dapat melebarkan pembuluh darah.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

The Benefits of Guava

Let's the Pictures Talk